Despre noi

Scoala de Sah OPEN MIND este un proiect al Asociaţiei pentru Promovarea Educaţională a Nevăzătorilor (Asociaţia OPEN) fondată în luna august 2008.

In 2012 Asociatia a decis sa-si utilizeze mai eficient competentele membrilor sai, iar in acest sens a pus bazele unui proiect care isi propune sa contribuie la popularizarea sportului mintii in randul publicului de toate varstele.

In acest demers ni s-au alaturat cativa buni prieteni din lumea sahului, iar pe viitor intentionam sa ne extindem reteaua colaboratorilor si sa ne diversificam metodele prin care aducem sahul catre voi, pasionatii lui.

Prin infintarea Scolii de Sah OPEN MIND, ne propunem sa sprijinim cat mai multi copii in procesul acestora de formare a abilitatilor intelectuale a caracterului puternic si a unei personalitati care sa se adapteze cat mai repede la scimbare.

Totodata ne propunem sa declansam motivatia si curiozitatea copiilor de a cunoaste lucruri noi, fara a fi conditionati de sistemul clasic de recompense si pedepse.

Credem ca o astfel de abordare educationala, nu va duce numai la cresterea performantelor copiilor si ci la crearea unei stari de spirit care sa dea mai multa lumina si culoare copilariei.

Obiective

Principalele doua obiective pe Scoala de Sah OPEN MIND isi propune sa le atinga, sunt:

  • Predarea sahului intr-un climat educational cat mai atractiv
  • Internalizarea de catre cursanti a unui set de cunostinte si abilitati intelectuale (extrase prin invatarea si practicarea acestui sport) prin intermediul carora se vor putea adapta mai usor la cerintele societatii bazate pe cunoastere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *